Hoe snel afvallen: tips en adviezen

Wil je snel gewicht verliezen? En wil je jezelf niet vermoeien met zware diëten, urenlang afzien in de gym, gebukt gaan onder overwerk en continu honger lijden? We bieden je geweldige methodes om gewicht te verliezen, die niet veel moeite kosten. Je uiterlijk en gezondheid zullen verbeteren, en als bonus, zal het je gemoed goed doen!

Koop effectieve supplementen voor afvallen

Heerlijke maaltijden voor snel gewichtsverlies

Dus, het belangrijkste is om jezelf niet te schaden! Je hebt geen agressieve diëten van doen! Laten we afvallen leuk houden.

Er zijn eenvoudige regels:

 • vervang eenvoudige koolhydraten met complexe;
 • eet proteïnen in overvloed;
 • haal niet alle vet weg uit je dieet;
 • behoud koolhydraten in je dieet;
 • kook met kokosnootboter of -olie.

Eet 4-5 keren per dag en bij voorkeur dagelijks op dezelfde tijdstippen. Als aanvulling is het aanbevolen om bepaalde voedingswaren samen te nuttigen.

Dus, wat moet je wanneer eten om gewicht te verliezen?

 • eet in de ochtend low-fat yoghurt, cornflakes, roggebrood, pompelmoes en smoothies;
 • complexe koolhydraten voor lunch: bulgur, rijst, volgranen pasta enz. met mager vlees of vis;
 • neem een lichte snack voor je hoofdmaaltijd, b.v. fruit en een snee brood;
 • groentensoep, omelet, vis etc. zijn allen geweldig als avondeten;
 • gedurende de dag kan je een glas melk of vruchtensap drinken. Maar wees voorzichtig: 250 ml appelsiensap bevat 110 calorieën, wat gelijk staat aan 2 appelsienen.
 • probeer meer water te drinken. Zeker als je aan sport of powertraining doet.

Ontbijt

Als je een drukke dag hebt mag je een stevig ontbijt nemen. Voorheen ging men ervan uit dat een ontbijt altijd stevig dient te zijn, maar tegenwoordig slaat een kwart van de bevolking het ontbijt regelmatig over. De opinies van experten zijn verdeeld. Sommigen zeggen dat een hartig ontbijt essentieel is, terwijl volgens anderen het ontbijt  wellicht niet belangrijker dan andere maaltijden en kan je voedingsstoffen even goed doorheen de dag nuttigen. Het belangrijkste volgens hen is dat je ze binnenkrijgt.

Echter, een meta-studie van 14 klinische studies concludeerde dat diegenen die 7 keer per week ontbijten een verminderd risico lopen op

 • diabetes;
 • hartziekten;
 • hartaanval;
 • obesitas;
 • hoge bloeddruk;
 • verhoogde levels van laag-densiteits lipoprotein (LDL) cholesterol.

En een analyse van de data van meer dan 30.000 noord-amerikanen toont dat mensen die regelmatig hun ontbijt skippen mogelijks tekorten opbouwen van:

 • calcium;
 • ijzer;
 • vitamine A;
 • vitamine B1, B2 en B3;
 • vitamine C;
 • vitamine D, enz.

Het is aan jou om te bepalen of je al dan niet een maaltijd overslaat, maar wellicht is het toch verstandig om sowieso een lichte snack te nemen in de ochtend.

Ontbijt smoothie

Je kan een havermoutsmoothie maken voor het ontbijt! De bereidingstijd is slechts 5 minuten.

Mix 1 eetlepel havermout, 80 g zacht fruit (blauwe bessen, aardbeien, mango etc.), 1 banaan, 150 ml melk en 1 eetlepel honing. 1 Eetlepel vanille extract voor de smaak, en gieten maar in die glazen!

Avondmaaltijd

Heb in de avond lichte maaltijden, bijvoorbeeld fruit en groenten. Je kan na een actieve dag ook magere vis of seafood eten, dewelke erg gezond zijn, en je ook helpen om snel gewicht te verliezen. Magere kip of kalkoen, platte kaas of andere melkproducten, gestoofde of gekookte groenten en gekookte eieren of omelet zijn ook geweldige alternatieven voor avondmaaltijden.

Water met citroen en honing

Deze voedzame drank versnelt je metabolisme en geeft je energie voor de ganse dag. De voordelen van honing zijn duidelijk: honing herstelt de kracht van het lichaam na ziektes , is goed voor lever en pancreas, is een uitstekende opkikker, normaliseert de kwaliteit van je slaap, verbetert je gemoed en verzacht angst.

Eet minder suiker

Het is normaal dat je houdt van zoete donuts, chocolade enz. Suiker moet niet volledig weg uit je dieet. Verminder gewoon de hoeveelheid. Vervang het met honing, dat komt je lichaam ten goede

Geen fastfood!

Natuurlijk heb je weinig tijd om te koken, dus fastfood komt goed van pas om je honger te stillen. Maar dit zal je ervan weerhouden snel af te vallen. Vervang dit soort junkfood met gedroogd fruit, noten, bessen en, niet te vergeten, heerlijke smoothies

Drink groene thee

Verwijder gesuikerde dranken uit je dieet. Het is beter thee met honing te drinken. Geef de voorkeur aan groene thee, wat veel antioxidanten bevat. Deze zijn ideaal om vet te verbranden en het metabolisme te stimuleren. Drink thee na ontbijt en lunch, wanneer het lichaam de hoogste metabolische ratio bereikt. Thee met honing, aangevuld met bessen, is een uitstekend alternatief voor een zoete chocoladebar als snack.

Whey proteïne

Is een geweldige manier om je honger te stillen. Deze snack geniet de voorkeur zelfs als je geen bodybuilder bent. Mensen met weinig tot minimale lichaamsbeweging hebben evengoed gezondheidsvoordelen van het consumeren van whey.

Drink water!

Als je dorst hebt, verkies je eenvoudigweg puur water. Dit geeft 0 extra calorieën!

Sporten voor snel afvallen: iedere dag 10 minuten

Slechts enkelingen hebben de moed om naar de gym te gaan, iedere ochtend te joggen, en wekelijks een significante hoeveelheid tijd aan sport te wijden. Maar om gewichtsverlies te bereiken hoef je slechts minimaal moeite te doen. Slechts 10 minuten per dag trainen is voldoende om mee te beginnen. Neem een liter water met je mee en pump up die biceps! Je kan al vanuit je bed beginnen oefenen door te stretchen en yoga-asanas te doen. De belangrijkste taak is om het gewoon te worden van je te bewegen.

Zwem!

Ga in de zomer naar de rivier en in de winter naar het zwembad. Zwemmen zal je toelaten gewicht te verliezen en je algemeen welbevinden snel verbeteren. Het is een plezierige manier om af te vallen, het gemoed te verbeteren en spierkracht en energie te winnen.

snel afvallen tips

Doe cardiotraining

Organiseer geen vast moment voor cardiotraining. Je kan voor de TV oefenen, bijvoorbeeld touwspringen, spelen met een fitnessbal, of enkele keren hurken.

Jog in de avond

Morgens joggen valt velen zwaar. Maar je kan dit gerust ook ‘s avonds doen. Wijs slechts 20 minuten per dag toe aan joggen, draag comfortabele sneakers, neem je koptelefoontje mee, zet ritmische muziek op en ren doorheen het park of gewoon naar de buurtwinkel. Het belangrijkste is om regelmatig te bewegen. Het zal je helpen je overgewicht snel en gemakkelijk kwijt te raken

Naar de winkel – met de fiets.

Gebruik niet het openbaar vervoer om naar het werk of de winkel te gaan. Gebruik rolschaatsen, fiets, of wandel een halte verder vooraleer op de bus te stappen (of stap 1 halte vroeger af). Het is een kwestie van beweging gewoon te worden.

Dans!

Dansen is leuk. Zet opzwepende muziek op of download speciale fitness video’s en dans dagelijks 15 minuten. Het zal je helpen te ontspannen, je aandacht weghalen van zorgen en maken dat je sneller afvalt.

snel afvallen tips

Powertraining

Doe powertraining om snel gewicht te verliezen: squaten, push-ups, optrekken, je lichaam dragen op je onderarmen, door je palmen op de grond te plaatsen en je lichaam op te heffen, met je voeten van de grond, voor 30 tot 60 seconden. Het is een fantastische oefening die snel calorieën doet verbranden.

Nordic walking

Nordic-walking wordt gedaan met wandelstokken, die je voorwaarts bewegen gebruikmakend van al je spieren. Nordic walking verbrand 40% meer energie dan normaal wandelen.

snel afvallen tips

Trukjes voor snel gewichtsverlies

Maak je huiswerk!

Wat anders kan je helpen snel gewicht te verliezen? Grote schoonmaak!. Essentieel is om in al je handelingen actief en energetisch te werk te gaan, op uitgelaten muziek.

Neem de trappen in plaats van de lift

Neem, steeds wanneer mogelijk, de trappen in plaats van de lift. Dit oefent de spieren van je benen en helpt je snel gewicht te verliezen.

Laat de stress los

Probeer af te geraken van stress. We hebben de neiging ons veel aan te trekken. Pas ademhalingstechnieken toe, slaap meer, rust, en draag zorg voor jezelf.

Conclusies

Onze adviezen zullen je ongetwijfeld helpen afvallen. We maakten het proces zo eenvoudig mogelijk voor je. Uiteindelijk is het doel niet enkel om op korte termijn gewicht te verliezen maar vooral ook om je algehele levensstijl te verbeteren, zodat je gezond en gelukkig kan zijn gedurende je ganse leven.