Koop Xenical en manage je gewicht

Wat is Xenical?

Xenical is een medicament in capsulevorm dat de actieve stof orlistat bevat.

Xenical is bedoeld voor gewichtsverlies- en onderhoud bij patiënten die lijden aan obesitas en die naast een medicinale behandeling ook een calorie verminderende therapie toepassen, bij voorbaat bestaande uit een dieet en een intensivering van lichaamsbeweging.

Koop in België

Koop in Nederland

Wat is overgewicht en obesitas?

Men stelt dat een patiënt lijdt aan overgewichtwanneer deze een BMI heeft van meer dan 27 kg / m2 en dit gepaard gaat met andere risicofactoren zoals diabetes of hypertensie, en aan obesewanneer zijn / haar gewicht meer bedraagt dan 30 kg / m.

Hoe werkt Xenical?

Orlistat werkt in het lichaam als een ‘omkeerbare lipase inhibitor’. Het wordt zo genoemd omdat het de functie van lipase tijdelijk afremt. Lipase is een enzym, aangemaakt door de pancreas, dat het vet uit voeding verteert en naar de bloedstroom transporteert. Door de werking van deze lipase-enzymen tijdelijk af te remmen vermindert de hoeveelheid vet dat het lichaam opslaat als reserve. Volgens studies toont orlistat bij een dosis van 3 x 120 mg per dag een inhibitie van vet absorptie van plus-minus 30%.

Koop effectieve supplementen voor afvallen

Hoe gebruik je het?

Eén capsule van 120 mg oraal innemen tot 3 maal per dag tijdens of na vettige maaltijden.

Xenical online kopen

Tegenwoordig kan je heel wat medicatie online kopen. Dit heeft voor- en nadelen.

Als we uitgaan van legitieme farmaceutische platformen dan is het grootste voordeel het gemak, want bij zulke platformen:

  1. kan je je aankoop vanuit de zetel, in alle rust, overwegen, vol vertrouwen in de kwaliteit en legaliteit van de aangeboden producten.
  2. hoef je de deur niet uit: niet voor het doktersvoorschrift, want dat kan je krijgen door middel van een online consultatie; niet voor de aankoop van het medicament, want dat wordt je toegestuurd;
  3. krijg je professionele support;

Nadelen van online aankopen zijn:

  1. Dat online verkrijgbare medicatie vaak iets duurder is dan wanneer je deze koopt in je lokale apotheek. Echter wordt dit nadeel gecompenseerd door het feit dat je geen vervoerskosten hebt omdat je de deur niet uit moet en noch dokterskosten hebt noch extra moet betalen voor de levering, want beiden zitten inbegrepen in de prijs waarvoor de medicamenten aangeboden worden op de website van het platform.
  2. Dat niet alle sites legitiem zijn. Om dit op te lossen moet je even je huiswerk maken. Biedt de site medicatie aan tegen onmogelijk lage prijzen, of zonder voorschrift te vragen? Dat is een slecht teken. Maar om echt zeker te zijn, controleer of de medicatie die aangeboden wordt van fysieke apotheken afkomstig is en of de site op de lijst van de door de overheid erkende sites staat. Beiden zijn verplicht bij wet. Sites mogen wel over grenzen heen werken: consultaties met Nederlandse dokters of medicamenten van Franse apotheken aanbieden via een Belgisch platform zijn perfect legaal, dankzij de EU wetten betreffende het vrij verkeer van mensen, goederen en kapitaal.

Prijs

Xenical is goedkoop in België, zelfs zonder tegemoetkoming van de mutualiteit. Mits doktersvoorschrift zakt deze prijs nog eens aanzienlijk. Maar zelfs zonder zulk een vermindering zijn wij een pak beter af dan patiënten in de VS. Daar betaalt men tot bijna 10 keer zoveel als bij ons voor dezelfde medicatie.

Alternatieven

Alternatieven voor Xenical zijn onder andere: Saxenda, gebaseerd op liraglutide, Contrave, gebaseerd op bupropion en naltrexone, en Glucomannan, een ‘kruidengeneesmiddel’. Orlistat, liraglutide, bupropion en naltrexon zijn synthetische geneesmiddelen en vereisen een doktersadvies, terwijl Glucomannan bestaat uit konjac wortel dat als dusdanig in de natuur voorkomt en verkrijgbaar is zonder doktersvoorschrift.

Glucomannan verkrijgbaar op het Amazon platform

Glucomannan is een water-oplosbaar mannan-polysaccharide dat valt onder de dieetvezels. Het wordt verkregen uit een aantal plantensoorten, waaronder de konjac wortel. Dieet-vezels zijn voedselsupplementen die ingezet worden als emulgator en verdikker van het voedsel in de darmen, hetgeen de spijsvertering verbetert. Het zou constipatie verminderen en het cholesterol niveau omlaag helpen. Glucomannan is sinds 2010 goedgekeurd om ingezet te worden voor gewichtsverlies. Onderzoek geeft een gemengd resultaat. Een deel van het onderzoek toont aan dat glucomannan werkt voor gewichtsverlies. Het grote voordeel van dit supplement is dat de kans op ernstige bijwerkingen veel minder is dan bij haar synthetische tegenhangers.

Xenical vs Saxenda

MedicamentActieve stofOnderhoudsdosis*
Xenicalorlistat3 Capsules van 120 mg per dag
GlucomannanKonjac wortel1 Capsule van 3 g per maaltijd
Saxendaliraglutide3 mg per dag, ingespoten per injectie
Contravebupropion en naltrexon8 mg naltrexone hydrochloride / 90 mg bupropion via tabletten met verlengde afgifte
Xenical vs Saxenda

* De bovenstaande hoeveelheden zijn de onderhoudsdosissen. Deze mogen enkel bereikt worden na een graduele opbouw van de inname. Raadpleeg steeds een dokter vooraleer je medicatie gebruikt.

Saxenda bevat liraglutide als actieve stof. Liraglutide is bewezen iets doeltreffender te zijn dan orlistat wat betreft gewichtsverlies, maar het voordeel van Xenical dan weer is dat het in tabletvorm kan genomen worden, terwijl Saxenda 1 keer per dag, iedere dag, geïnjecteerd moet worden.

Combineren met alcohol

Alcohol en orlistat veroorzaken geen chemische reactie en alcohol tast de werkzaamheid van orlistat niet meer aan dan andere calorierijke voeding.

Het is sowieso niet aangeraden om alcohol te nuttigen indien je wil afvallen omdat het een calorierijke voedingsstof is.

Indien je aan diabetes lijdt moet je zeer voorzichtig zijn met alcohol omdat het veel glucose bevat.

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen:

  • olieachtige rectale afscheiding; 
  • natte winden;
  • dringende stoelgang;
  • vettige / olieachtige stoelgang;
  • vermeerderde stoelgang;

Minder voorkomende bijwerkingen:

Ervaar je ongewone symptomen die niet in de lijst hierboven voorkomen? Verwittig dan onmiddellijk een dokter.

Overdosis

Indien je vermoedt een overdosis genomen te hebben, verwittig dan het antigifcentrum in het land waar je je bevindt. Voor België is dat via het gratis nummer 070 245 245.

Waarschuwingen en voorzorgen

Neem Xenical niet indien je in verwachting bent, malabsorptie of cholestasis hebt, of hypersensitief bent aan Orlistat.

Xenical kan interageren met cyclosporine, warfarin, anti-epileptische medicijnen, levothyroxine, amiodarone, en anti-retrovirale medicatie.

Gewichtsverlies kan glycemische effecten hebben, wees daarom extra voorzichtig als je lijdt aan diabetes type 1 of 2.

Indien je voldoet aan bovenstaande indicaties, vermeld dit dan aan de behandelende arts.