Koop Rybelsus (semaglutide) en stabiliseer diabetes type 2

Wat is Rybelsus?

Rybelsus is een medicament dat semaglutide inzet als actief ingrediënt om het bloedsuiker te stabiliseren in patiënten die lijden aan diabetes type 2. Het is niet bedoeld om diabetes type 1 te behandelen.

Koop in België

Koop in Nederland

Wat is diabetes type 2

Diabetes type 2 is een vorm van diabetes mellitus. Het is een ziekte waarbij de patiënt lijdt aan een te hoog bloedsuiker, insulineresistentie, en een insulineafscheiding die te weinig is in verhouding tot de hoeveelheid glucose die opgenomen wordt in de bloedstroom op elk willekeurig moment. Mogelijke symptomen van diabetes type 2 zijn: vaak urineren, abnormaal gewichtsverlies, verhoogde honger en dorst en zweren die niet goed genezen.

Hoe werkt het

Semaglutide is een analoog van het lichaamseigen incretine. Incretine is een glucagonachtig peptide-1 (GLP-1) hormoon. Het lichaam herkent semaglutide als zijnde dat hormoon en beantwoordt haar aanwezigheid met een verhoging van de insulineafscheiding. Hierdoor versnelt de verwerking van het bloedsuiker. Dit leidt dan weer tot een stabilisering van het glucoseniveau in het bloed.

Koop effectieve supplementen voor afvallen

Hoe gebruik je het?

Rybelsus wordt verkocht in tabletten van 3, 7 en 14 mg. Je start met 7 mg iedere dag en verhoogt geleidelijk aan tot 7 of 14 mg, afhankelijk van het doktersadvies.

BehandelingsplanDosis
Eerste 30 dagenEén tablet van 3 mg, één keer per dag. Dit geeft je lichaam de kans om te wennen aan Rybelsus.
Na 30 dagen Eén tablet van 7 mg, eén keer per dag.
OnderhoudsdosisEén tablet van 7 mg, eén keer per dag. Je dokter kan, echter, indien hij / zij vindt dat het glucoseniveau nog onvoldoende onder controle is, de onderhoudsdosis op 14 mg brengen.
Opgelet!Neem niet twee tabletten van 7 mg om aan 14 mg te komen, neem in elk geval slechts één tablet.

Prijs

De prijs van Rybelsus voor 30 tabletten, ongeacht of die 3, 7 of 14 mg bedragen, schommelt, in lokale apotheken, dankzij ons sociale zekerheidssysteem, rond de 100 Euro. Dat is een pak goedkoper dan in landen waar er geen tussenkomst is van de overheid, zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Daar betaalt men wel 1000 Euro voor een pakje Rybelsus.

Wanneer je Rybelsus online koopt betaal je inderdaad iets meer, maar omdat er bij vele farmaceutische platformen, in de prijs in, eveneens een doktersbezoek begrepen zit, en je noch voor dat bezoek, noch om het medicament te verkrijgen, de deur uit moet en je dus geen transportkosten te bekostigen hebt, komt de prijs lager te liggen dan die van de lokale apotheek.

Rybelsus online kopen

Je moet wel uitkijken bij het online kopen van medicatie. Niet alle sites zijn legitiem. Het is bijvoorbeeld een duidelijk teken van illegaliteit wanneer een site Rybelsus aanbiedt zonder een voorschrift te vragen. Je kan wanneer je een illegaal exemplaar koopt ook geen geld terugvragen van de mutualiteit. Bovendien kan het levensgevaarlijk zijn om zulk een medicament in te nemen. Je weet immers niet welke ingrediënten het echt bevat.

Koop daarom enkel van legale farmaceutische dienstenplatformen. Je kan platformen natrekken door de lijsten van erkende sites van de overheid na te gaan.

Farmaceutische dienstenplatforms bieden online medicamenten aan van vergunde lokale apotheken. Zij bieden zoals gezegd tevens online doktersconsultaties aan met dokters waarmee zij samenwerken, begrepen in de prijs waaraan zij de hun medicamenten aanbieden, zodat je de nodige voorschriften kan verkrijgen zonder de deur uit te hoeven. Belgische dokters mogen weliswaar niet aan afstandsgeneeskunde doen, en Belgische sites maken daarom veelal gebruik van Nederlandse dokters, omdat dit in Nederland wettelijk geregeld is. Hun voorschriften zijn, onder de EU wetten op vrij verkeer van mensen, goederen en kapitaal, evengoed geldig, voor zowel de Belgische overheid en de Belgische mutualiteiten.

De consultaties gebeuren aan de hand van een medische vragenlijst en duren niet al te lang. Indien de dokter je het nodige voorschrift aflevert, reken je vervolgens af en wordt de bestelling opgestuurd. Deze komt 1 dag later aan in je bus, en klaar is kees.

Professionele farmaceutische dienstensites bieden bovendien een aangename customerservice aan. Ze helpen je met al je vragen en begeleiden je graag door het volledige bestelproces heen.

Alternatieven

Mogelijke alternatieven voor Rybelsus zijn Ozempic en Victoza. Ozempic bevat net als Rybelsus semaglutide als actieve stof. Het grote verschil is de toedieningswijze: Ozempic wordt ingenomen via injectie. 

Er is daarnaast nog een gelijkaardige medicatie voor diabetes type 2, Victoza genaamd. Dit medicament bevat liraglutide als actieve stof, Dit is een stof die in het menselijk lichaam eveneens analoog werkt aan het lichaamseigen incretine en daardoor een gelijkaardig effect heeft als semaglutide.

Rybelsus vs Victoza

Volgens onderzoek werkt Victoza werkt iets beter dan Rybelsus wat betreft de behandeling van diabetes type 2, maar het grote voordeel van Rybelsus is dat het kan toegediend worden door middel van tabletten, wat voor veel mensen de doorslaggevende factor is om het te kopen.

Combineren met alcohol

Alhoewel Rybelsus en alcohol geen chemische reactie veroorzaken in het lichaam, is het sowieso het niet goed om alcohol te gebruiken wanneer je diabetes niet goed onder controle is.

Mogelijke bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen:

  • buikpijn;
  • diarree;
  • verminderde eetlust;
  • constipatie;
  • overgeven;
  • misselijkheid;
  • etc.

Wanneer je misselijkheid ervaart na Rybelsus genomen te hebben verwittig dan je dokter.

Overdosis

Contacteer bij overdosis onmiddellijk het antigifcentrum, zij zullen je vertellen wat er moet gebeuren.

Mogelijke symptomen van overdosis:

  • misselijkheid;
  • overgeven;
  • lage bloedsuiker.

Waarschuwingen en voorzorgen

Rybelsus werd getest op ernstige bijwerkingen en daarbij bleek dat het medicament bij ratten in hoge dosissen schildklierkanker kan veroorzaken. Neem Rybelsus daarom niet langer dan strikt noodzakelijk is.