Mysimba voor een goede prijs online kopen, kan dat?

Wat is Mysimba?

Mysimba tabletten worden voorgeschreven voor:

 1. mensen met een overgewicht vanaf BMI 27 + minstens één gewicht-gerelateerde complicatie (type 2 diabetes, dyslipidemie, hoge bloeddruk)
 2. mensen met obesitas (BMI 30 en meer).

De tabletten zijn samengesteld uit de stoffen naltrexone hydrochloride and bupropion hydrochloride. Deze mix zorgt voor een vermindering van de eetlust. Patiënten ervaren minder honger, eten daardoor minder en vallen bijgevolg af.

Koop in België

Koop in Nederland

Koop effectieve supplementen voor afvallen

Hoe worden overgewicht en obesitas gedefinieerd?

Om vast te stellen onder welke gewichtscategorie een persoon valt gebruikt men de Body Mass Index. Dit is een schaal die de verhouding berekend tussen lengte en gewicht. Er wordt van overgewicht gesproken bij een BMI tussen 25 tot 29.9 en van obesitas bij een BMI 30 en hoger.

Wat is jouw BMI?BMI = kg / lengte²
ConditieBMI
Ondergewichtminder dan 18.5
Normaal gewicht18.5 tot 24.9
Overgewicht25 tot 29.9
Obesitas30 of meer
200 cm15.017.520.022.525.027.530.0
190 cm16.619.422.224.927.730.533.2
180 cm18.521.624.727.830.934.037.0
170 cm20.824.227.731.134.638.141.5
160 cm23.427.331.235.239.143.046.9
150 cm26.731.135.640.044.448.953.3
60 kg70 kg80 kg90 kg100 kg110 kg120 kg

Mysimba wordt, zoals eerder al gezegd, pas voorgeschreven vanaf een overgewicht van BMI 27, en enkel als er ook complicaties zijn.

Obesitas is een levensbedreigende ziekte waarbij het overgewicht een zodanige last vormt voor de rest van het lichaam dat allerlei ernstige, bijkomende, ziekten kunnen ontstaan. De beste genezing voor obesitas is gewichtsverlies.

Koop effectieve supplementen voor afvallen

Hoe werkt Mysimba?

Mysimba bestaat uit de psychofarmaca naltrexone and bupropion. Psychofarmaca zijn agenten die gemoed, gedrag, stress en cognitieve processen beïnvloeden.

Actieve substantieTypeEffect en gebruik
bupropion antidepressivum.Bupropion werkt op het niveau van het brein. Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van zware depressie – ook bekend als unipolaire of depressieve stoornis (MDD), seizoensgebonden affectieve stoornis en om te stoppen met roken.
naltrexone behandeling van verslaving.Naltrexone wordt voorgeschreven om alcohol- en opioïdverslaving te behandelen. Het helpt bij het stoppen en gaat herval tegen. Naltrexone is geclassificeerd als opioïde antagonist. Het blokkeert de effecten van alcohol en opioïde verslaving.

Het idee om psychoactieve stoffen in te zetten voor gewichtsverlies stamt uit de observatie dat gewichtstoename in veel gevallen een psychologische oorzaak heeft. Mensen met overgewicht gebruiken eten vaak als een manier om negatieve emoties te verlichten en zichzelf plezier te geven. Het systeem dat daarbij aangesproken wordt noemt men het beloningsmechanisme. In normale omstandigheden kent dit mechanisme een gezond evenwicht tussen honger en eetlust. Bij eetverslaving raakt dit evenwicht echter verstoord en wordt de eetlust te sterk in verhouding tot wat het lichaam nodig heeft.

Mysimba bestrijdt overgewicht door het verstoorde beloningsmechanisme op het niveau van de hersenen te beïnvloeden. Dit mechanisme speelt niet enkel een rol bij eten maar wordt iedere keer wanneer we iets belonend ervaren geactiveerd: bij het eten van lekker eten, het hebben van sex, of het gebruiken van een verslavende drug.

Hersenstructuren die deel uit maken van dit beloningssysteem bevinden zich omheen de primaire dopamine kanalen. Iedere keer dat we blootgesteld worden aan een stimulus die we ervaren als een beloning, reageert het lichaam door in de hersenen een verhoogde hoeveelheid dopamine af te scheiden. Dopamine is de voornaamste neurotransmitter die geassocieerd wordt met beloning en plezier.

Een ander deel van de hersenen registreert de herinnering aan plezierige gevoelens waardoor wij deze blijvend associëren met de gebeurtenis waarmee deze gepaard gingen. Op deze manier creëren onze hersenen gewoontes.

Overstimulatie van dit beloningssysteem zou leiden tot verslaving.

Bupropion en naltrexone blokkeren de eetlust en dragen bij tot een verhoogde productie van endorfines, met als resultaat een betere gemoedstoestand en meer zelfvertrouwen, wat het voor mensen die om psychologische redenen lijden aan obesitas minder nodig maakt hun heil te zoeken in eten.

Hoe het medicament innemen

De informatie in de onderstaande tabel gaat over de 8 mg / 90 mg trage afgifte tabletten.

FaseAantal tablettenWanneer nemenTotale dagelijkse inname
1e week1 tablet per dagéén tablet per dag, ‘s ochtends8 mg naltrexone hydrochloride / 90 mg bupropion hydrochloride
2e week2 tabletten per dagéén tablet ‘s ochtends en één tablet ‘s avonds16 mg naltrexone hydrochloride / 180 mg bupropion hydrochloride
3e week3 tabletten per dagtwee tabletten ‘s ochtends en één tablet ‘s avonds24mg naltrexone Hydrochloride / 270mg bupropion hydrochloride
4e week4 tabletten per dagtwee tabletten ‘s ochtends en twee tabletten ‘s avonds32 mg naltrexone Hydrochloride / 360 mg bupropion hydrochloride
Maximum dosis / onderhoudsdosisTwee tabletten, twee keer per dag met een totale dosis van 32 mg naltrexone hydrochloride en 360 mg bupropion hydrochloride.

Na 16 weken moet je dokter beslissen of verderzetting van de behandeling nodig is. En dit moet jaarlijks geherevalueerd worden.

Indien je een dosis mist neem deze dan niet meer in maar hou je verder aan het voorgeschreven regime.

Je neemt de tabletten oraal in. Deel de tabletten niet in stukken, kauw er niet op en vermaal ze niet.

Je kan Mysimba innemen tijdens maaltijden, behalve wanneer deze veel vet bevatten. 

Wat is de prijs van Mysimba?

Dit hangt sterk af van de wijze waarop je Mysimba verkrijgt. Online is Mysimba op zichzelf staand duurder dan in je lokale apotheek, maar op legitieme websites krijg je nog een resem andere diensten mee in je aankoop, die de totale prijs goedkoper maken.

Mysimba kopen

Voor Mysimba heb je een voorschrift nodig omdat dit medicijn bijwerkingen kan veroorzaken, zeker als je het verkeerd gebruikt. Een voorschrift is een garantie dat je begeleiding krijgt van een dokter die je goed uitlegt hoeveel te nemen en hoe het te nemen.

Je kan Mysimba kopen in lokale apotheken of online. Online wordt er van alles aangeboden en het is soms moeilijk om te weten of aanbod kosjer is. Er zijn echter manieren waarop je dit voor jezelf kan verzekeren.

Goed tekenSlecht teken
De website vraagt een voorschriftV
De website is te vinden op de lijst van erkende webshops van het ministerie van volksgezondheid.V
Het medicament is veel goedkoper dan in je lokale apotheek.V
De website geeft aan uit welke fysieke apotheek je aankoop komt.V
De website heeft een behulpzame support.V

Wordt Mysimba in het Kruidvat verkocht?

Mysimba wordt niet verkocht in het Kruidvat omdat dit een drogisterij is en drogisten kunnen wettelijk gezien geen medicijnen verkopen waarvoor een voorschrift vereist is. Mysimba vereist een voorschrift.

Alternatieven voor Mysimba

Het voor de hand liggende alternatief voor Mysimba is Saxenda. Beiden zijn bekende behandelingen voor overgewicht en obesitas. Het meest in het oog springende verschil is wellicht dat Mysimba in tabletvorm verkocht wordt en Saxenda als injecties.

De werking is ook anders. Saxenda vermindert eetlust door de snelheid van de maaglediging, die bij mensen met overgewicht vaak te hoog ligt, te normaliseren, terwijl Mysimba het hongergevoel doet afnemen door op de hersenen in te werken.

Beiden zijn relatief effectief, maar Mysimba is, als tablet, gemakkelijker in te nemen. Saxenda wordt geïnjecteerd, wat omslachtiger is, maar heeft minder bijwerkingen in vergelijking met Mysimba.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn: misselijkheid, overgeven, constipatie en hoofdpijn.

10 % van gebruikers ervaart één of meerdere van volgende bijwerkingen:

 • angst;
 • duizeligheid;
 • bewerigheid;
 • slapeloosheid;
 • verandering in smaak;
 • droge mond;
 • moeilijkheden met concentratie;
 • vermoeidheid, slaperigheid, zwakheid;
 • oorsuizen;
 • snelle of onregelmatige hartslag;
 • opvliegers (vapeurs);
 • verhoogde bloeddruk;
 • buikpijn;
 • overmatig zweten;
 • uitslag, jeuken;
 • haarverlies;
 • emotionele irritatie;
 • zenuwachtigheid.

Interacties

Monoamine Oxidase Inhibitors (MAOI)

Bupropion (Mysimba) remt de heropname van dopamine en norepinephrine af en kan hoge bloeddruk veroorzaken wanneer het samen met medicamenten gebruikt wordt die eveneens de heropname van dopamine of norepinephrine afremmen, zoals bijvoorbeeld bij MAOIs het geval is.

Opioïde analgetica

Als je Mysimba neemt kunnen de effecten van behandelingen met opioïden bevattende medicijnen, zoals remedies tegen hoest en verkoudheid, bereidingen tegen diarree en opioïde analgetica, afnemen.

Medicamenten die door Mysimba beinvloed worden

Mysimba kan de werking van medicamenten die gemetaboliseerd worden door het CYP2D6 isozyme wijzigen. Daaronder vallen sommige antidepressiva (SSRIs en veel soorten tricyclics), antipsychotica (o.a. haloperidol, risperidone and thioridazine), beta-blockers ((o.a. metoprolol) en Type 1C antiarrhythmics (o.a. propafenone en flecainide),

Medicamenten die Mysimba beinvloeden

Bupropion wordt door CYP2B6 gemetaboliseerd tot hydroxybupropion. Daardoor kunnen er interacties ontstaan tussen Mysimba en medicaties die CYP2B6 afremmen of stimuleren.

Medicamenten die de kans op epileptische aanvallen verhogen

O.a., antipsychotica, antidepressiva, theophylline, of systemische corticosteroiden.

Dopaminerge medikamenten

Levodopa en Amantadine: Bupropion, levodopa en amantadine hebben dopamine agonistische effecten waardoor de kans op bijwerkingen die veroorzaakt worden door teveel dopamine verhoogt.

Interactie met alcohol

Er zijn slechts zeldzame gevallen van neuropsychiatrische reacties of verminderde alcoholtolerantie gemeld. Het algemene advies is om het gebruik van alcohol tijdens het nemen van Mysimba te beperken.

Drug-Transporter Interactions

De concentratie van substratummedicamenten die getransporteerd worden door OCT2, zoals: amantadine, amiloride, cimetidine, dopamine, famotidine, memantine, metformin, pindolol, procainamide, ranitidine, varenicline en oxaliplatin vermeerderen wellicht, als resultaat van een verminderde nierlediging, wanneer zij samen genomen worden met Mysimba. Daarom moet men, indien men Mysimba neemt, extra voorzichtig zijn bij het gebruik van deze medicamenten.

Waarschuwingen & voorzorgen

De kans op milde bijwerkingen bij Mysimba is hoog en de kans op ernstige bijwerkingen bedraagt 10%, wat ook vrij hoog is. Daarom is het van belang een goede begeleiding te krijgen, je goed aan de instructies van je adviserende dokter te houden en onmiddellijk contact op te nemen met hem / haar bij ongewenste effecten.